Welkom

Quilts met een verhaal
Kijk ook op mijn site www.sandraskeus.nl

zondag 8 mei 2016

Appeltaart

Toch wel stilletjes nu ik de nieuwsbrief op een laag pitje heb gezet. Wel goed hoor want ik had er echt geen tijd meer voor. Maar ik kan zo nu en dan wel weer enkele dingen posten! 
Gelijk maar beginnen met een recept van appeltaart. Vanmorgen lekker aan de gang geweest om te bakken. 
Ziet er lekker uit toch?


Hier is het recept:
Wat heb je nodig voor het deeg? 

250 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr echte boter (of margarine)
80 gr suiker (ik had geen witte suiker meer dus heb lichte basterd gebruikt)
2 eieren M (of 1.5 L ) 
Ik had geen rozijnen dus die zitten hier niet in. maar je kunt die natuurlijk wel toevoegen gedrenkt in een beetje rummmmmm

Maak een deeg door alle ingredienten door elkaar te mengen en er een samenhangende bal van te maken. Door het kneden met de hand kun je wel merken dat er veel boter inzit. Het plakt een beetje. 
Zet de bak waarin je het deeg hebt gemaakt even afgedekt in de koelkast. 

Wat heb je nodig voor de vulling?
1,5 kg appels (ha ik had een paar appels en heb het aangevuld met peren) 
zakje vanillesuiker
wat kaneel
boter om in te vetten
eetlepel custard
paneermeel
half ei om te bestrijken

en verder:
een springvorm met doorsnee van 22 cm
huishoudfolie
deegroller

Schil de appels en haal de klokhuizen eruit. snij de appels in kleinere blokjes en doe ze in een schaal. Strooi de vanillesuiker erover en wat kaneel. Meng goed. 
Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en beboter de randen. 

Verwarm de oven voor op 180 Graden. (160 Graden als je hete lucht gebruikt)
Haal nu het deeg uit de koelkast. 
strooi wat bloem op de aanrecht en leg het deeg erop. snij er 1/3 vanaf en houd dit even apart voor de bovenkant. Leg een stuk huishoudfolie over het deeg (dan plakt het deeg niet aan de deegroller) en rol het deeg uit tot een lap die met randen in je springvorm past. Neem het deeg van de aanrecht door het voorzichtig op te rollen en bekleed de springvorm ermee. 
Strooi de custard poeder over de bodem en daarna de paneermeel. 
Vul de vorm met het appel mengsel. 

Neem nu de rest van het deeg, rol het weer uit en snij er smalle stroken van. leg ze kruiselings over de vulling. Bestrijk het deeg met wat losgeklopt ei.
Zet de appeltaart in de oven en bak de taart ongeveer 60 minuten. 

Eet smakelijk!

2 opmerkingen:

  1. Lekker, een appeltaard!
    Ik bak tegenwoordig met amandelmeel omdat ik koolhydraadarm eet, maar zo nu en dan......
    Geniet er maar van.
    Groetjes Gea

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel Gea, hij is inmiddels op!
      Maar misschien heb je een lekker recept met amandelmeel? Meer mensen hebben een koolhydraadarm dieet....
      Groetjes, Sandra

      Verwijderen

Alvast bedankt voor je reactie.....