Welkom

Quilts met een verhaal
Kijk ook op mijn site www.sandraskeus.nl

zondag 12 januari 2014

Appeltaart

Ik had nog zoveel appels in de koelkast liggen dat ik vandaag besloot maar weer eens een appeltaart te bakken. De kinderen komen straks thuis en wat is er dan lekkerder als moeders appeltaart!

 
Net uit de oven, jammer dat je niet kunt ruiken hoe lekker dat is.....
Hieronder het recept van deze appeltaart:
Nodig:
300 gr bloem
100 gr suiker
halve theelepel zout
200 gr koude boter
1 ei
2 eetl ijskoud water
 
voor de vulling:
Paneermeel
4 a 5 grote appels
Citroensap (uit een flesje)
75 gr suiker
ong 60 gr rozijnen
2 tl kaneel
2 eetl custard
 
Verder heb je nodig:
plastic folie
boter om in te vetten
springvorm met doorsnee van 22 cm
extra bloem om te bestrijken
eidooier om te bestrijken
 
Aan de slag!
Meng de bloem met de suiker en het zout. Snijd de boter in blokjes en kneed samen met het ei, het water en de bloem tot een soepel deeg. Verpak het deeg in folie en laat ong 30 min in de koelkast rusten. Vet de springvorm in. Schil de appelen en snij ze in kleine partjes en doe ze in een kom. Besprenkel ze met wat citroensap. Meng hierdoor de suiker, de kaneel, de rozijnen en de custard poeder.
Haal het deeg uit de koelkast. Rol het uit, op een met bloem gestoven aanrecht, tot een lap met een dikte van ong een halve cm. Neem de springvorm en duw hem even op de kop in het deeg zodat er een randje ontstaat. Zo kun je zien hoeveel je nodig hebt voor de bodem. Snij dit uit en leg deze lap voorzichtig in de vorm. Druk niet te hardhandig aan. Neem wat strookjes deeg en plak dit tegen de rand zodat deze wat hoger wordt.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het rooster op de op een na onderste richel.
Leg op de bodem van de (deeg) vorm een dun laagje paneermeel. Vul de vorm verder met het appelmengsel. Druk dit goed aan met een houten lepel.
Neem het overgebleven deeg maak er een bal van en rol weer uit tot een grote lap. Snij hier stroken van en maak een "rastertje" van deeg over de appels.
Bestrijk de taart met de losgeklopte eidooier.
Zet de appeltaart in de oven. Zet de klok van de oven op een uur. Als het belletje gaat en de appeltaart ziet er mooi goudbruin uit haal je hem uit de oven.
Haal voorzichtig de rand eraf en laat de taart afkoelen.
Eet smakelijk!! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Alvast bedankt voor je reactie.....