Welkom

Quilts met een verhaal
Kijk ook op mijn site www.sandraskeus.nl

dinsdag 26 maart 2013

Nieuw dekje voor mijn strijkplankje

Op mijn 'werktafel' ligt niet alleen een mat maar ook een strijkplankje. Dat had ik ooit eens bij de blokker gekocht. De steunen eronder vond ik algauw te hoog dus die er al afgesloopt. Daarna vond ik de punt die eraan zat veel te lang...dus hup zaag erin en de punt eraf. Maar ik was te lui om er toen al een nieuw dekje op te maken. Dus zat ik met een strijkplankje met een los stuk dekje eraan wat ik er maar iedere keer onder frummelde. Het zag er ook niet meer uit met hier en daar dat oude schuimrubber en bruin van te heet strijken en de randjes vies van het 'schoonmaken' van het boutje..

Vandaag was ik aan het opruimen en ik stoorde me er opeens vreselijk aan. Dus een schroevendraaier gepakt, de nietjes eruit gewipt en met de nijptang eruit getrokken. Hij was wel mooi afgewerkt met een bandje...even onthouden.
 
Ik vond in de kast nog een strijkplankovertrek van de Zeeman (goeie leverancier van dat soort dinngen)daar een stuk afgehaald en eromheen getrokken. Het lapje erbij zou er oorspronkelijk omheen komen maar deze was toch wel heel fel...het wordt dus een andere....
 
Het nietapparaat ter hand genomen en rondom alles vast geniet..
 
Daarna een ander lapje opgezocht in mijn voorraad, een lapje wat ik toch ook weer niet in een quilt zou gebruiken en dat er weer omheen gevouwen en vast geniet.

 
Hè, wat voelt dat goed om je eigen 'gereedschap' op te knappen...
 Ook vond ik nog een bandje in mijn naaidoos en heb daarmee de rafel weggewerkt. Al met al nog geen half uurtje werk en zeg nou zelf, dat ziet er toch weer prima uit!! En..... hij strijkt weer als een zonnetje!!
 

1 opmerking:

  1. Kun jij weer strijken. Ja als iets lang ligt en je hebt het dan opgeknapt, is dat een heerlijk gevoel. Zo heb ik vanochtend ook wat kapot goed hersteld. Ik was echt voldaan toen het klaar was!

    Suc6 ermee.

    Kora

    BeantwoordenVerwijderen

Alvast bedankt voor je reactie.....