Welkom

Quilts met een verhaal
Kijk ook op mijn site www.sandraskeus.nl

maandag 15 oktober 2012

Herfst krans

Dit was zooo leuk om te doen!! Eerder had ik al een stro krans gehaald bij de Action en wat nepbladeren voor de kleur bij de Xenos. (Toevallig ook nog aanbiedingsspul.. :-)

Gisterenmiddag heerlijk een lange boswandeling gemaakt en onderweg wat blad verzameld. Wat zijn er verschillende kleuren van bladeren!! Toen m'n jaszakken vol zaten...ik was een plasticzak vergeten mee te nemen... lekker naar huis en onder het genot van een kopje thee m'n schatten op de tafel gelegd samen met de andere benodigdheden.
Toen lekker aan de gang om de stro krans om te toveren in een Herfst krans.


Dit heb je er voor nodig:
Nepbladeren, bladeren van buiten worden toch bruin op den duur en daarom de nepbladeren. Deze blijven langer hun 'felle' kleur behouden.  
Bladeren uit het bos in mooie kleuren, een stro krans, wat eikeltjes...een stukje touw en een lijmpistool.

Begin met het warm maken van het lijmpistool. Leg er een schoteltje onder want je wilt geen lijm op de tafel...sprak de ervaringsdeskundige...
Waar je begint op de krans is niet belangrijk. Ik ben aan de buitenkant begonnen met de bladeren op de krans te plakken. Dan kun je naar binnen toe ze over elkaar heen leggen en zo de krans verdoezelen.
Plak ze met een klein beetje lijm vast. Veel lijm komt door de bladeren heen en is niet mooi.

Je werkt zo de hele krans om. De achterkant hoeft niet want je hangt hem toch tegen de muur aan.
Als je helemaal rond bent plak je er ook nog wat eikeltjes op.
Tip: Misschien heb je zelf nog andere materialen die je erbij zou willen plakken. Misschien wel makke kastanjes of kleine paddenstoeltjes. (Neem dan wel kunststof paddenstoeltjes he?)
Als je helemaal rond bent, hang je hem even ergens aan op om te kijken hoe hij het mooiste hangt. Draai net zolang tot je tevreden bent.
Dan neem je een touwtje legt dit dubbel en leg er een knoop in. Die knoop leg je bovenaan tegen je krans en lijmt hem met een dikke klodder lijm vast.
Laat even afkoelen.

Ik heb er nog een kaboutertje ingezet maar dat hoeft natuurlijk niet. Je kunt er ook niets inzetten of bijv een pompoentje.

En echt waar! Bij het derde kopje thee kon ik foto's maken van de affe krans!!
Veel succes ermee!
Hartelijke groet,
Sandra

2 opmerkingen:

Alvast bedankt voor je reactie.....